Първи консултации за Общинска избирателна комисия в Болярово

IMGP3565На 21 август 2015 година от 17 часа в залата за оперативки на община Болярово общинският кмет Христо Христов и секретарят на общината Мария Чанева проведоха първите консултации с представителите на политическите сили относно съставяне на Общинска избирателна комисия. От парламентарно представените партии и коалиции липсваха представители единствено на Патриотичен фронт за спасение на България и България без цензура.

Присъстващите представители на останалите шест политически партии и коалиции (ПП ГЕРБ, „БСП – лява България”, ПП „Атака”, АБВ, ДПС  и „Реформаторски блок”) успяха да постигнат съгласие относно състава на Общинската избирателна комисия. Договорено бе председателят на комисията да е представител на управляващата партия – ГЕРБ, заместник-председателят от ПП „Атака” – и двамата юристи. Секретарят ще е представител на социалистите. Комисията ще се състои от 11 представители, като трима ще са от ГЕРБ, двама от БСП и по един от останалите.

IMGP3564При липса на писмени предложения от неявилите се политически сили, от ЦИК ще бъде взето решение за разпределянето на техните места. Крайният срок за назначаването на комисията е 4 септември 2015 година.

About the Author :