Първият учебен ден в община Болярово

IMGP4238Отново е петнадесети септември и отново малки и големи ученици плахо или уверено престъпиха училищния праг. Заедно с тях се вълнуват и родители, и учители. Но несъмнено най-развълнувани и може би малко уплашени са първокласниците. Първи учебен ден е и за най-малките – децата от детската градина, някои вече пораснали и в предучилищна група, други още мънички и нетърпеливи да започнат игрите с приятели.

Вълнуващ беше този първи учебен ден и за децата в двете училища и детската градина ( с три филиала) в община Болярово.

IMGP4252В СОУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово развълнуваните двадесет и един първокласници с трепет за първи път влязоха в училищния двор, за да се запознаят с бъдещите си приятели и съученици и да поднесат красиви букети на своята първа учителка – младата и усмихната Мария Тодорова. Те рецитираха стихотворения и пяха песнички, заедно с по-големите каки и батковци от пети клас, които ги поведоха по пътя към тяхната първа класна стая.

IMGP4259Гости на тържеството бяха кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” София Минева и специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова.

IMGP4277Всички ученици, родители и гости бяха приветствани от директора на училището Васил Гаджуров с добре дошли в училище. Той им пожела много успехи и щастливи дни в училище. Кметът на общината също се обърна към ученици, родители и близки, пожелавайки успешна учебна година и уверявайки ги, че общинското ръководство е винаги насреща по отношение на материална база и благополучието на учениците, като и досега.

IMGP4299Развълнувана и с пожелание за много незабравими дни и научени уроци се обърна към всички първокласници, една от майките – Стела Андреева. Тя сподели вълненията на родители и деца и надеждите за успешна учебна година. Милата й усмивка успокои малките ученици и те с доверие последваха в класната стая първата си учителка.

В класната стая общинският кмет отново им пожела успех и поднесе на всяко дете по една книжка с приказки. Това да е първата книжка, която те ще прочетат, когато през тази година научат азбуката със своята усмихната първа учителка Мария Тодорова и младата възпитателка Велина Вачева. Христо Христов поднесе и друг подарък на всички тях  – часовник с името на града, който да им напомня за учебните часове и минутите за весели игри в междучасието.

IMGP4314Общинският кмет и останалите гости посетиха и тържеството на другите ученици в община Болярово – тези от основно училище „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово. Там дванадесетте първокласници поздравиха всички родители и гости със своите първи стихотворения и песнички. Своят поздрав към гостите отправиха и учениците от останалите класове, а с танц на ученичките към танцовия състав на основното училище завършиха празничната програма.

IMGP4326С началото на учебната година поздрави всички присъстващи директорът на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев. Той им пожела успешна учебна година и ги увери, че той и преподавателите ще се погрижат тя да е щастлива за тях. А общинският кмет Христо Христов, поздравявайки всички присъстващи, ги зарадва с новината, че през тази учебна година ще започне цялостен ремонт на училището, което ще подобри материалната база и ще благоприятства за по-добри условия на обучение. Също така, децата и от двете училища ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дрехи или най-необходимото за всеки ученик.

IMGP4402В класната стая общинският кмет поднесе на всеки първокласник подарък – тяхната първа книжка, а на усмихната и лъчезарна тяхна първа учителка Дянка Андонова часовник с името на община Болярово, за да минават леко отмерените часове и весело училищните междучасия.

IMGP4432Христо Христов и останалите представители на местната власт и на образованието посетиха и тържеството за началото на новата учебна година и на най-малките – децата от ЦДГ „Здравец”. Техните весели песнички, танци и стихотворения зарадваха гостите и гордите учителки, а след това бяха приветствани от директорката си Калина Гюрова. Тя им пожела успешна учебна година и много положителни емоции и весели игри. Поздрав за началото на учебната година отправи към малките палавници и общинският кмет и поднесе подарък на тяхната директорка. След това учителките въведоха малките си възпитаници в стаите – някои от тях вече бяха преминали в по-голямата група, за предучилищна подготовка и вече имаха нова стая и други учителки, при по-малките пък имаше нови другарчета. И макар и плахо престъпвайки прага, в стаите отново започнаха весели игри.

Нека е честита и успешна новата учебна година за всички ученици от училищата в общината, както и за най-малките, от ЦДГ „Здравец”! На добър час, приятели!

About the Author :