Първият клиент на НАП Ямбол внесе накуп здравни осигуровки по спешност

nap_5Първият клиент на НАП Ямбол за 2016 година поиска да възстанови здравните си права още в 9 часа и 1 минута. Сумата- 688, 80 лева бе внесена спешно за постъпване в болница. Първата данъчна декларация през 2016 г. е подадена по интернет, 23 минути след полунощ на 1 януари. Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис беше активирана в първата минута след настъпването на новата година, съобщават още от НАП. Формулярите на годишните данъчни декларации може да изтеглите от сайта на приходната агенция, а от утре ще са достъпни и на място  в офиса на НАП в Ямбол.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден – Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

 

About the Author :