Първа контрола, първа победа за „Ямбол”

DSC00836aБаскетболистите на „Ямбол” постигнаха първа победа в първата си контрола преди шампионата. Нашите надиграха в зала „Диана” варненския „Черно море” с 85:80, като в дълги периоди от двубоя водеха с над 10 точки.

Далеч по-важно беше как изглежда на този етап от подготовката нашият тим, който закъсня с привличането на чуждестранните състезатели. Тъмнокожият американски плеймейкър Картър дори не бе по екип, а сведенията от треньорския щаб са, че още след първите тренировки, на гарда се е обадила стара травма.

Повиканият на пожар друг американец, Тайлър Рейсърс обаче се представи много добре в първия мач срещу „Черно море” и може би той е плеймейкърът, който ще носи жълто-синия екип.

Чудесни качества показа хърватското леко крило Тони Бърнас, който бе най-добрият и сред двата състава. Черноморци изоставаха с 9 точки на полувремето, но в третата част се възползваха от елементарни грешки на „Ямбол” и изравниха – 60:60.

Три минути преди последната сирена нашият отбор все пак се върна в ритъм и направи разлика от 11 точки. Съперникът, който има трима сърби в редиците си, разочарова в този мач, а и вероятно ръководството на варненския клуб ще се раздели с някой от легионерите си.

Най-силен за „моряците” бе бившият състезател на „Ямбол” Станислав Славейков.

Възпитаникът на нашата школа Милен Костов, който дълго време бе в САЩ, получи доста игрово време, остави противоречиви впечатления, но може да свърши работа.

Утре от 13 часа е втората контрола между „Ямбол” и „Черно море”.

About the Author :