Първата помощ с деца от детска градина

2Обучение по първа помощ и практически демонстрации с деца от Детска градина „Биляна“ в град Ямбол, организира Ямболската червенокръстка организация по повод отбелязването на 8 – ми май – Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Инициативата се реализира със съдействието на г-жа Ваня Станева – Райчева,  директор на детската градина и имаше за цел да се подчертае значението на първата помощ,  като хуманен акт и необходимостта децата да бъдат способни да прилагат елементарни способи по оказване на първа помощ на свои връстници, спазвайки правилата за лична безопасност.

По време на обучението, под формата на игра децата бяха запознати с материалите, които се използват при оказване на първа помощ, видовете рани и кръвотечения и тяхната обработка, травми на опорно – двигателния апарат, навяхвания, изкълчвания и счупвания, мерки за справяне.

Обученията по първа помощ с деца от детските градини в област Ямбол са традиционни за Ямболската червенокръстка организация. Провеждат се за четвърта поредна година от специалиста по първа помощ в организацията по различни поводи и в различни детски градини. Целта е да бъдат обхванати деца от всички детски градини на територията на областта  с активното участие на техните учители, а при възможност и родители.

1 3

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :