Пълноводните реки усложняват ситуацията в Ямболска област

IMG_1738Ситуацията в Ямболска област остава усложнена. Нивата на река Тунджа край Ямбол и Елхово се задържат. Снощи в 19 часа в Елхово е отчетено рекордно ниво на реката от 435 см, но днес то отново падна на 432 см. В Ямбол нивото на реката е 526 см.

Продължава денонощното отводняване в Ямбол и Елхово. Кметът на Елхово Петър Киров е поискал от Агенция „ПЪтна инфраструктура” да обследва дървен мост на третокласния път за Изгрев, защото през него минава огромно количество вода и има опасност от струтване. По този път всеки ден около 100 деца от три села пътуват за училище в Елхово.

В Ямбол е въведен режим на водата заради наводнена помпена станция. Влошено е и качеството на питейната вода в града и в селата Маленово, Гълъбинци и Трънково.

В засегнатите от наводнението села Завой и Веселиново ситуацията остава без промяна. Над 60 къщи са под вода и няма изгледи скоро да започне отводняването им, защото нивото на реката не спада. Днес голямата помпената станция от Ямбол ще бъде преместена във Веселиново, за да започне отводняване на огромния разлив на река Моцурица, който заля стадиона и над 15 къщи във Веселиново.

Река Тунджа е направила разлив на пътя Ханово – Окоп, но на този етап той не е затворен за движение.

About the Author :