ПТГ„Ив. Райнов”е футболен шампион при най-големите ученици

OLYMPUS DIGITAL CAMERAФутболният тим на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов” спечели първото място на завършилия през седмицата шампионат за ученици 11-12 клас. Във финалния мач от турнира, състоял се на игрище „Георги Дражев”, ПТГ „Иван Райнов” надигра връстниците си от Гимназията по строителство и геодезия „Кольо Фичето” с резултат 3:1.

За съжаление, финалният двубой прати в болницата левия бек на строителната гимназия, който, при грубо влизане на играч на съперника, е получил счупване на крака.

Двете училища, стигнали до спора за шампионската титла, са със стари традиции във футбола и не веднъж са участвали в разпределението на призовите места. В ПТГ „Иван Райнов” единият от учителите по физическо възпитание, Пламен Николов, е от най-изявените ямболски футболисти от близкото минало, играл с успех и в елитния „Локомотив”/Пловдив/. Николов бе преди време и старши треньор на мъжкия тим на „Тунджа 1915”.

В гимназията по строителство и геодезия учител по физкултура е Йорго Йоргов, доказана марка при работата с училищните отбори.

About the Author :

Leave a reply