Психология на успеха – седемте стъпки на д-р Милен Врабевски

DSC06915Психологията на успеха започва със страст в работата.

Ако вие приемате работата си като наказание, тя ще се превърне в такова. Нагласата на ума е индиректно наставление какво се случва с тялото и с вашето развитие.

Винаги възприемайте дори и временната си заетост като възможност да наградите себе си с начин да помагате на другите. Дори и да не го вярвате в момента, накарайте се насила и ще има прекрасни резултати. Просто трябва да повярвате, че вие сте на сцената, за да демонстрирате таланта си. Той може да има различни измерения. Но, ако не знаете, какво да правите с него и не знаете какво е това мисия в живота, има много кратък отговор, който дава решение на всичко – служете и ще намерите всичко, което ви е необходимо. Т. е бъдете от полза. Степента на полезност ви определя магнитута на прогрес.

DSC06923Колкото по-отдадено разсъждавате как да помогнете на хората около вас, да сте полезни за обществото, толкова повече ви се връща в синхрон тази енергия и започвате да получавате нови възможности, за които не сте и сънували, защото това е извън човешката логика. Това е логиката на едно четвърто измерение, което съществува само, ако човек намери път към божественото вътре в себе си. Всеки от вас го има. Във всеки един момент в съзнанието си трябва да отваряте „бутилката” и да пускате духът навън, това е вашият дух.  Вдъхновението е духът, вътре във вас, когато той започне да излиза, идва и ентусиазмът.

Търсейки духовното във вас, давайки му път постоянно вие ще намерите страстта в работата си, защото можете да бъдете полезни.

Втората стъпка към успеха е, че не може да се живее в страх, а аз бих добавил и в лъжа. Вие сте мислещи същества, на първо място духовни в материален носител, ако успеете да преодолеете това животинско отношение към средата, т. е. да осъзнаете, че зад вас стои Господ, вие ще разберете, че наистина няма причина да се страхувате, защото сте в потока на една енергия, която винаги гради позитивни неща. Всички препятствия по пътя на вашето развитие са просто елемент в цикъла самоубеждение в правотата на посоката и на нагласата. Ако махнем страха, остава едно нещо и това е талантът. Тогава ще разберете с какво можете да бъдете полезни на хората около себе си. Ако махнете всички форми на ограничение на съзнанието, ако махнете страха и невярването в собствените ви възможности, отваряте път на вашия талант как да бъдете полезни на другите, което е нова вратичка към непрекъснато развитие.

Третата стъпка към успеха е освободеното съзнание. А това е и първата форма на целеустременост. Целеустремеността е концентрираното в полезни неща съзнание      , което ви води само в една посока – онова състояние на просветление, в което нямате нужда от врачки да ви предсказват бъдещето, защото вие знаете, че държите живота в ръцете си. Освободеното съзнание и здраво хванатия в ръце живот, който е отдаден на това, че сме с мисия да сме полезни ежедневно, ви създава един пълен баланс и хармония, една резонансна честота с вселенската природа и закони. Вселената е най-креативното и добре подредено нещо и вие трябва да разберете, че вие сте неразделна част от тази вселена и имате един избор или да карате по човешката логика, която ви гони надолу към животинското и към елементарните форми на живот, или да търсите духовното и да сте в непрекъснат синхрон с вселенския свръхразум.

Четвъртата стъпка към успеха е развивайте способностите на мозъка.

Не бива да забравяте, че мозъкът не е таван, в който да качвате всичко ненужно, и да очаквате да бръкнете там и да можете да вземете и да го ползвате. Натрупването на знания води до качествени промени по посока иновации, затова работете върху собственото си умствено израстване. Търсете по нещо ново, което да научавате всеки ден, което да не ви прави енциклопедия, а да го употребите някъде в полза на хората около вас. Ако научавате нови неща, които веднага да пуснете в полза на хората около себе си, ще ви помогне да израснете и ще разберете, че има смисъл в това, което сте, т. е. ще получите духовното удовлетворение, към което всички се стремим.

Петата стъпка към успеха е от смислен и пълноценен живот към духовно удовлетворение. То ни крепи, то ни помага да загърбваме всекидневните трудности. За да държим съдбата в ръцете си и да бъде тя под наша команда, ние трябва да спазваме тези принципи – да сме искрени, добронамерени, целенасочени и да вярваме в себе си. Резултатът никога не закъснява, това духовно удовлетворение е нашият мотор. Ние разбираме, че не живеем напразно. Няма никой, който е роден случайно, всички са родени с мисия, затова животът е свещен и затова е важно вие да сте неразделна част от него.

Шестата стъпка към успеха е способността да казваш „не”.

Това означава да не налагаш рестрикции върху съзнанието си, които са продиктувани от това, какво мислят другите за твоята дейност. Това си е вашият живот. Вие си го живеете, разбирате го най-добре и движите нещата за себе си, благодарение на това, че спазвайки всички тези постулати, вие сте намерили формулата за успех. Няма значение какво мислят другите. Сърцето тегли ли ви нанякъде, избирайте този път.

Седмата стъпка към успеха са правилните въпроси.

Винаги си задавайте така въпроса, че да следва правилният позитивен отговор. Например, как най-добре да подходя, че да реша определен проблем, или как да бъда по-полезен и това много ще помогне за правилната нагласа.

Следвайки тези стъпки, човек отива към състояние на познание, на просветление, или това е способността ни да държим живота в ръцете си.

За да си полезен на другите, не се изисква винаги голямо финансово състояние. Мисълта с любов и благословия към другите е едно добро начало, защото по този начин вие създавате градивност.

Менталната нагласа е първата крачка на всеки успех. Всяка сутрин можем да се събуждаме с малка молитва – всеки ден във всяко едно отношение, нещата стават все по-добре и по-добре. Ако имате тази нагласа сутрин и вечер, това много ще ви помогне. Всяка сутрин би трябвало да усетите успеха по настръхването на кожата си при мисълта, че от вас има полза.

Това е като сутрешен отскок, като правилно начално ускорение, за да очаквате реализация на енергията си. Всичко започва в мозъка. Не бива да забравяме, че се събуждаме, за да свършим нещо в полза на хората около нас. Така ще дойде магията, защото ще сте минали в четвъртото измерение, за което нямате сетива, но го разбирате добре, благодарение на този подход. Трябва да слушаме гласа на сърцето, а не на логиката.

България е изключително удобна в този етап на развитието си за израстването на младите хора, заради свободните ниши, които все още съществуват. От друга страна народът ни има изключителни качества. Няма някаква форма на успешно развитие, която да не е започнала от начало. Тази начална точка е ваша, просто я взимате и тръгвате напред. Възрастта, политическата принадлежност, религията нямат значение. Най-важен е принципът – колкото повече даваме, толкова повече получаваме, бяха думите на д-р Врабевски, с които той насърчи присъстващите да следват неговите стъпки за успех.

About the Author :

Leave a reply