Проф. Тодор Кантарджиев: Проблемът в Ямбол с коронавируса си остава

Ямбол, 7.06.2020

Проблемът в Ямбол с коронавируса си остава, заяви в интервю за национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб. Той посочи, че ако има затруднения в ликвидирането на петте огнища, сред които е и Ямбол, тогава някои от мерките може и да се върнат след 15 юни, когато по план трябваше да отпаднат всички епидемиологични мерки.

С последните два случая на коронавирус в региона – един в събота и един в неделя, регистрираните положителни проби на Ковид 19 в Ямболска област станаха 163.

През тази седмица 1-7 юни, случаите са общо 18, като в два от дните нямаше регистрирани положителни проби.

Ямболска област продължава да бъде на второ място по починали с 15 жертви на Ковид 19, добрата новина е, че от 24 май досега няма нови смъртни случаи от това заболяване.

Според проф. Кантарджиев най-важното е да не се намалява броят на изследванията и да се наблюдава за първи симптоми, особено в затворени трудови колективи. Той призова и да не се събират много хора на затворено място.

Според него рецептата за предпазване от заразата е в трите „Д“ – та – дистанция, дисциплина и дезинфекция.

About the Author :

4 Comments to “Проф. Тодор Кантарджиев: Проблемът в Ямбол с коронавируса си остава”
 • ТУНДЖАНЕЦ
  June 7, 2020 - Reply

  На трето място сме по починали ,а не второ. След София град област и област Видин.

 • Койчо
  June 7, 2020 - Reply

  Точно на второ място сме, а по брой починали на 1000 души сме на първо. Безумията на РЗИ продължават с пълна сила, лъжат, мажат и продължават да творят дивотии! Некъдрността на директора на РЗИ е тотална и опасна за живота и здравето на всички в област Ямбол!

 • Свилен
  June 7, 2020 - Reply

  От 24.05 на няма починали от ковид19, защото спряха да приемат и “лекуват” в областната болница и пренасочват болните към частната. Сега не е ясно къде може да се лекува човек ако не е с ковид19

 • Някой
  June 7, 2020 - Reply

  Ако питате онзи смешник зам.директора на болницата всичко е наред. Ако питате шефката на ХЕИ и тя ще каже, че всичко е наред. Значи всичко е наред!

Leave a reply