Проф.Пантев представя в ГПЧЕ „В.Карагьозов” Николай Табаков и „Византия”

prof.-Andrei-Pantev-1Страхотно попадение е направил директорът на Гимназията с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов” Йордан Милков. Литераторът в него е постоянно на линия и в сряда той ще доведе в гимназията две много интересни фигури.
Първата, тази на проф. Андрей Пантев, няма нужда от дълго представяне, защото с безбрежните си познания в областта на историята, и с интересната си гражданска позиция, преподавателят в Софийския университет е запазена марка.
Втората, тази на писателя Николай Табаков, не е особено позната  в културните среди, което е техен проблем, разбира се, а не на романиста. Именно творба на Табаков, романът „Византия”, на 19 март от 12,30 часа ще бъде представен от проф.Пантев пред ученици и  учители в ГПЧЕ „В.Карагьозов”.
Табаков идва с най-новата си книга, но преди нея той има удари на литературното поле с романа „Няма да е все така”, който спечели наградата на Съюза на българските писатели за 2009 г. и бе преведен в Русия, Сърбия и Германия. Следващият му роман, наречен „Да”, отново излезе извън пределите на България.
Новата творба на Табаков, „Византия”, има две сюжетни линии-съвремието и 6  век,  като писателят ни въвежда във времето на император Юстиниян.
Интелектуалното „приключение” не е за пропускане-в сряда от 12,30 часа в ГПЧЕ „Васил Карагьозов”.

About the Author :