Професионалистите по здравни грижи празнуваха с ямболлии

1 (10)Професионалистите по здравни грижи празнуваха професионалния си празник с ямболлии. Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи организира празник, на който връчи наградите на отличилите се през годината, а за гражданите организира кампания, свързана с превенцията на едни от най-рисковите фактори за здравето. На желаещите беше премерено кръвното налягане, раздаваха се и здравно-информационни брошури. Превантивно-информационния център за борба с наркоманиите раздаваше също информационни материали и разясняваше на родителите, че вече има тестове за упортреба на наркотични вещества, които могат да се закупят от аптеката.

1 (7)Професионалистите по здравни грижи са медицинските сестри, акушерки, фелдшери, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, масажисти и инструктори по лечебно хранене, хората, които денонощно бдят за живота и здравето на всички.

„Отчитайки тежката ситуация в здравеопазването изказвам своята огромна благодарност към вас, че останахте да работите тук и сега”, обърна се към присъстващите председателят на Регионалната колегия на Асоцацията Цветка Бойчева. Тя прпомни, че преди 20 г. професионалистите по здрави грижи са били 65 000, а сега са едва 35 000. „Лошите условия на труд и ниското 1 (6)заплащане накараха колегите им да напуснат страната, мнзина от нас работят на две и повече места, голяма част от работещте са в пенсионна възраст, недостигът на медицински специалисти в страната е огромен. Прекомерната умора се отразява негативно върху нашето здраве и всичко това рефлектира върху пациентите”, очерта реалистичната картина на техния труд Цветка Бойчева. Тя призова колегите си да бъдат горди с професиите си и да вярват, че утрешния ден ще бъде по-добър от днешния.

Осем отличили се през годината специалисти по здравни грижи бяха наградени от Регионалната колегия на Асоциацията.

1 (14)Специални плакети и грамоти получиха Геновева Киндалова от МБАЛ „Св. Пантелеймон”- Ямбол, Даниела Кироваот МБАЛ „Св. Иван Рилски”– Елхово, Димитринка Димитрова от МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол, Мариана Иванова от МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол, Митра Петрова от  МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол, Светлана Вълчева от детска ясла в Ямбол, Тинка Сиракова от Дом „Стари хора” и Цонка Цонева от МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол.

За празничното настроение на всички се погрижиха децата от Вокално студио „Усмивки” към Общински детски комплекс – Ямбол, които завършиха официалната част с оригинална песен за Ямбол.

1 (2) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (8) 1 (9) 1 (11) 1 (12) 1 (13) 1 (15) 1 (16) ??????????????????????????????? 1 (18) 1 (19)

About the Author :