Протест срещу високите сметки за ток

IMG_3488„Войводите” на Красимир Каракачанов в сряда направиха протестен митинг срещу високите цени на тока. Мястото на действието беше пред офиса на ЕVN в Ямбол, началният час – 13 часа. Едва около 30 човека се събраха на протестния митинг. Прочетена беше декларация от протестиращите, че за месеците декември и януари са получили нереално завишени сметки за потребена ел. енергия.

ВМРО-Българско национално движение върви с лозунга „България над всичко”, което, апропо, е фраза от някогашния национален химн на Германия, ВМРО-БНД е редовен участник е с червено-черните си знамена на различните национални празници, но влиянието й в Ямбол и региона е доста скромно. Такива са съответно, и изборните й резултати в последните години, и към момента тя няма общинския съветник в Ямбол. Както няма такъв „старейшина” от друга от националистическите формации-партия „Атака” на Волен Сидеров.

IMG_3481Към момента не е и съвсем ясно кой е председател на националистическата партия в града. Преди време на този пост застана бившият общински съветник от „Атака” и бивш военен, Иван Петков, който бе напъден от Волен Сидеров, заедно с шефа на атакистите в Ямболска област Георги Зафиров и други лица от щаба му.

Твърди се, че към момента председател на ВМРО-БНД в община Ямбол е Деян Пенев, по професия ветеринарен лекар, дълги години член на Българската националрадикална партия. Твърди се още, че покрай съдебни дела кой е легитимен представител на ВМРО, всъщност не е Красимир Каракачанов е шеф на партията на войводите, въпреки че из медиите именно народният представител и съпредседател на Патриотичния фронт е пак на тази позиция.

При протестите в града ни преди две години срещу монополите и високите цени на тока, ВМРО опита да се присъедини към огромното недоволство на редовите граждани, но бе твърдо помолена да се отстрани от протестите, тъй като хората не желаеха политически формации да трупат точки от недоволството им.

Тогава войводите направиха веднъж свой митинг, на който обаче не присъства почти никой, и с това приключи атаката им срещу монополите.

About the Author :