Простащината води до смърт

Borko_poslНякои продължават да са изумени как се стигна до геноцида на българи към българи по пътищата. Няма защо да се правя на интересен, тъй като това може да се провери – в последните месеци особено, неведнъж пиша и говоря пред всякакви хора за пълното разгащване на българските шофьори. И за съпричастието на властта към този позорен процес.

Властта дори стигна дотам, че махна катаджиите от пътя – да не взимали там рушвети. Преди това още, имаше едно друго покъртително по своя кретенизъм изпълнение от страна на МВР – постоянното предупреждаване на шофьорите къде днес ще се правят проверки. Не предупреждава пътните джигити колегата им, видял автопатрул,  самата пътна полиция има казва къде ще бъде. И къде няма да бъде.

Още по-рано се реши, че не е демократично да не може да се пийне , щом ще караш кола. Уж малко, но при разгащеният от псевдодемокрацията нашенец, малко няма. Има наливане, и сигурност, че никой няма да ме барне дори, като знаят кой съм аз, или кой е татко.

Таткото изповядва същата простащина, разбира се.

И смърт, смърт, смърт. Искам рождества, не искам смърт, бе писал преди години един български поет. Не беше познал – тук и сега убийствата нямат почивен ден.

Борислав Ненов

About the Author :