Променят спирки на автобуси заради ремонт между Вонен клуб и хотел “Тунджа”

yamОт 21 ноември, събота, до 4 декември 2015 г. временно се затваря за движение участъкът от ул. „Бузлуджа“, в района до х-л „Тунджа“. Мярката се налага заради извършваните строително монтажни дейности по ул. „Цар Освободител“, в рамките на проект „Осигуряване на устойчиво и интегрирано развитие чрез обновяване и модернизиране на градската среда в община Ямбол“.

Във връзка с това се въвежда ограничение в движението на моторни превозни средства по ул. „Бузлуджа“ в отсечката: от кръстовището с ул. „Георги Дражев“ (пред х-л „Тунджа“) до кръстовището с ул. „Ал. Стамболийски“ (пред Военния клуб). 

Въвежда се и временна промяна в маршрутите на автобусните линии с номера: № 1, № 2 и № 5, както следва:

Автобусите по линия №1 след спирка „Родопа“, завиват надясно по ул. „Русе“, продължават по „Преслав“, завиват по ул. „Димитър Благоев“ в посока „Ж.п. Гара“, като на връщане отново минават по ул. „Димитър Благоев“, завиват надясно по ул. „Преслав“, продължават по ул. „Русе“, излизат на ул.“ Николай Петрини“ и след спирка „Нова автогара“, продължават по маршрута си.

Автобусите по линия №2 след спирка „Боровец“, продължават направо по ул. „Преслав“, завиват надясно  по ул. „Николай Петрини“, завиват по ул. „Индже войвода“ (през Каргонския мост) и продължават по маршрута си в кв. „Каргон“, като на връщане в посока „Обръщател Север“, отново минават по ул. „Николай Петрини“ и ул. „Преслав“.

Автобусите по линия №5 след спирка „Родопа“, завиват надясно по ул. „Русе“, продължават по „Преслав“, движат се само по ул. „Преслав“ в посока „Обръщател Север“, като на връщане отново минават ул. „Преслав“, продължават по ул. „Русе“, излизат на ул. „Николай Петрини“ и след спирка „Нова автогара“, продължават по маршрута си.

Във връзка с променените маршрути, се въвежда временна спирка за автобусите по горепосочените линии – на ул. „Преслав“ – срещу търговски център „Сити Център“.

Община Ямбол и фирмата, изпълняваща строителните дейности по обекта  „Инком ПВ“, поднасят своите извинения за създаваните временно неудобства и разчитат на разбиране от страна на гражданите.

Промените в движението в обхвата на общинската пътна мрежа се въвеждат със заповед № РД/02-00912 от 19.11.2015 г. Пълният текст на заповедта е публикуван на Интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg, в рубриката Актуално.

 

About the Author :