Пролетен поход в миналото

???????????????????????????????С пролетен поход в миналото до селата Жеравна и  Медвен възрастните хора, ползващи социалните услуги в Дом за стари хора „Христо Ботев” отбелязаха патронния си празник. Те бяха очаровани от неочаквания подарък – поход до световния архитектурен паметник  Жеравна и с. Медвен, осигурен по повод празника от кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.

 

???????????????????????????????В прохладния пролетен ден, хората от третата възраст имаха възможност да се върнат и да си припомнят  моменти от своето детство. Възрастните, окрилени от детските спомени, сякаш вървяха по-бодро и по-уверено, изкачваха се и слизаха по стръмните калдъръмени улички, от време на време присядаха по високите издатини на оградите, но не след дълго, помагайки си умело със бастунчетата  се изправяха, за да продължат да разглеждат с възхита окачените по къщите ръчно измайсторени килимчета, чанти и украшения.

???????????????????????????????На този фон,  на старинните къщи  и извитите тесни улички изпълнени с тишина и ухания на цъфнали рози всеки от присъстващите имаше чувството, че  се е пренесъл за миг в миналото. Минало което не помним, но носим в сърцата си, минало което ни кара да се чувстваме горди, че сме частица от славен, велик и достоен народ и че нищо в историческата си съдбата не сме получили даром.

Сърдечни благодарности на г-н Георгиев и г-н Ставрев за милия жест на внимание към потребителите на социални услуги в ДСХ „Христо Ботев”, с. Болярско – поход в миналото, който стопли сърцата им.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Т. Джеджева – директор на Дом за стари хора „Христо Ботев” с. Болярско

About the Author :