Пролетен дебют на регионалния футбол

???????????????????????????????Тази събота и неделя се подновява футболното първенство на Ямболския регион. В „А” областна група като безапелационен лидер тръгва в новия полусезон съставът на „Ураган”/Бояджик/, който има в актива си 28 точки и респектираща голова разлика – 40:6.
На шест точки изостава „Ботев”/Генерал Инзово/, който е с 22 точки. Много плътно до клуба от Инзово са тимовете на ОФК „Елхово” и „Бакаджик”/Войника/, те имат по 21 точки. Една от големите изненади през есенния дял от първенството бе слабото представяне на елховци, които са настоящият първенец на региона. Дали общинският център има финансови средства, а и амбиции, да направи силна пролетна серия, не е особено ясно, тъй като става дума за аматьорски футбол – картотекирането на състезателите не е заковано, както е в професионалната дивизии.
На изключително непривичното за него едва пето място е ОФК „Стралджа”. Обяснението е в отпадането на клуба от Югоизточната „В” група, подобна ситуация почти винаги води до сътресения.
Между тези пет отбора ще се реши кой ще стане областен шампион, шестият, „Червена звезда” от Каменец, е с 14 точки, и няма как да измести някой от петорката. Може, обаче, да обърка сметки на съперник на другите в челото, както и почти всеки друг тим от „А” областната група. В нея пролетта започват на предпоследното място „Межда” с 5 точки, а последен е „Бояново” с 4 точки.

About the Author :