Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на украинеца, блъснал смъртоносно човек на пътя и избягал

ProkurorЯмбол, 20.11.2017 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа под стража за 72 часа украинския гражданин Виталий В. (на 46 г.), блъснал смъртоносно пешеходец и избягал от местопрестъплението, съобщават от пресцентъра на  прокуратурата. Той е обвинен за това, че на 19.11.2017 г. на път в землището на с. Лесово, обл. Ямбол, местност „Поповата нива“ около 03.20ч., при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, като избраната от него скорост не е била съобразена с конкретните условия за видимост през нощта и в резултат от това предизвикал ПТП  и причинил по непредпазливост смъртта на Димитър  К. – престъпление по чл. 343, ал.3, б.“б“, вр. чл.343, ал.1, б.“в“, вр. 342, ал.1 от НК.

Украинският гражданин е задържан, благодарение на отличната работа на полицейските служители от Областните дирекции в градовете Ямбол и Шумен, където е установен обвиняемия.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От пресцентъра на ОД на МВР-Ямбол припомнят, че сигналът е подаден вчера, 19 ноември, около 4.15 часа. Съобщават, че веднага след подаването му  са сформирани екипи за проверка на събраните данни. В рамките на предприетите действия е бил установен  товарният автомобил, участник в инцидента – „Мерцедес Атрос” с прекачено ремарке. След навременно подадена информация, вчера, около 7:30 часа,  със съдействието на служители от ОДМВР – Шумен, превозното средство бе локализирано на територията на област Шумен и е задържан шофьорът – въпросният 46–годишен  украински гражданин.

About the Author :