Прокуратурата разследва сигнал за купуване на гласове във Воден

DSC04881aЕлховска районна прокуратура разследва сигнал за купуване на гласове във Воден, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Мариана Христова. От ГИЗДИ са подали сигнал в Районната избирателна комисия, че представител на ДПС раздава пари с цел да се гласува за партията. От Районната избирателна комисия са изпратили сигнала по компетентност на Районна прокуратура – Елхово, но нямат ответна информация какво е показало разследването.

Като ответен удар от ДПС са подали сигнал за незаконна агитация от страна на кметския наместник на селото. Сигналът също е изпхратен за разследване от елховските прокурори. Подаден е и трети сигнал за незаконна агитация в село Завой, който също е предаден на Ямболска районна прокуратура.

Ямболски избирателен район беше спокоен и от към подаване на жалби. Те са общо 7 на брой, трите от които са по-съществени и са предадени на прокуратурата. Има и устен сигнал, подаден от гражданин за агитационен материал близо до секция, но проверката е показала, че не е основателен.

About the Author :