Прокуратурата предаде на съд 19-годишен, блъснал смъртоносно възрастен пешеходец

sad19-годишният Александър Г. от Ямбол, който на 31 август миналата година причини смъртта на 70-годишен пешеходец, е предаден на съд, съобщават от Окръжна прокуратура-Ямбол.

Той е подсъдим за това, че на 31.08.2016 г. около 16,50 часа в Ямбол по ул.“Н. Петрини“, в посока от ж.к. „Зорница“ към кръстовище „Биков мост“, при шофиране на собствения си автомобил „Рено Лагуна“, е нарушил правилата за движение по пътищата – управлявал е автомобила със скорост около 110 км в час, като е причинил по непредпазливост смъртта на пешеходеца Стоян Д. от гр. Ямбол, на 70 г.- престъпление по чл. 343, ал.1, буква „в“, вр.чл.342, ал.1 от НК.

Подсъдимият  шофирал в дясната лента на дясното пътно платно, което представлява плавен десен завой. В същото време пострадалият е пресичал на платното в посока от магазин „Кауфланд“ към блок № 82 на ул.“Крали Марко“, т.е. от ляво на дясно за водача на автомобила. Когато пешеходецът е стъпил върху платното, се е намирал на около 134 м преди мястото на удара, като в този момент, пострадалият и подсъдимият не са имали възможност да се видят един друг, поради ограничената видимост. Когато автомобилът се е намирал на 120 м, а пострадалият е навлязъл навътре в платното на 0.65 м, двамата са имали практическа възможност да се възприемат взаимно. Александър Г. със закъснение е възприел пешеходеца и е реагирал за аварийно спиране, но не е успял да избегне удара. Последвал е удар в предния капак на автомобила и излитане на тялото на човека, падане и удар върху пътното платно. В резултат на транспортното произшествие пешеходецът е загинал.

Окръжен съд – Ямбол, е насрочил заседанието си за 24.03.2017г.

About the Author :

Leave a reply