Прокуратурата предаде на съд мъж, опитал да подкупи полицаи

sadОкръжна прокуратура Ямбол предаде на съд И. Юсеинов. Той е подсъдим за това, че на 02.04.2016г. около 03,00 часа, в близост до разклона на с.Чарган, обл.Ямбол, предложил подкуп – пари в размер на 60 лева на двама полицаи, за да не извършат действия по служба – да пропуснат лек автомобил и пренасяната в него стока – маратонки от различни марки, без документи – престъпление по чл.304а, вр.чл.304 ал.1 от НК.

Юсеинов се занимавал с продажба на маратонки по пазарите в гр. Димитровград и гр. Пловдив. Същите той е закупувал от Р. Турция, като първоначално пътувал до там, но в последствие само ги е поръчвал по „скайп“, а продавачът е изпращал стоката по автобуси, преминаващи през България.

Около 02,30 часа на 02.04.2016г. Юсеинов пристигнал на уговорено място, за да си получи стоката. Около 03,00 часа  спрял до разклона на с.Чарган, обл.Ямбол, на път I-7, където шофьорът на автобуса  разтоварил стоката на подсъдимия, оставяйки я до пътното платно. Юсеинов и негови приятели, започнали да товарят в колата си торбите с маратонките. В този момент, покрай тях преминал полицейски автомобил с двама пътни полицаи. Те забелязали спрения автомобил, както и че хората около него, виждайки ги, започнали да се суетят. Поради тази причина полицаите решили да извършат проверка. Слизайки от служебния автомобил, същите видели, че в багажника и на задните седалки на колата се товарят денкове. Някои от тях били разкъсани, поради което видели, че в тях има маратонки. Полицаите се представили на лицата и поискали документите им за самоличност. Попитали ги също какъв е произхода на стоката, при което Юсеинов им разказал, че търгува със спортни обувки, произведени в Р.Турция.  Добавил, че стоката е без документи за произход.

По време на проверката, Юсеинов извадил от джоба на анцуга си няколко сгънати банкноти, които подал на проверяващия полицай и му  казал, че му ги дава, за да се почерпят с колегата си и за да ги пуснат да си тръгнат, заедно със стоката. Полицаят отказал да вземе парите, при което подсъдимият отишъл и при другия служител на реда, на когото отново повторил казаното, но и той е отказал. Юсеинов обаче  се приближил до колата и през отворената предна дясна врата пуснал на стелката пари и  казал: „Нищо не е станало, почерпете се и да бягаме“.

Полицаите веднага задържали Юсеинов и го отвели до сградата на ОД на МВР-Ямбол, където били проведени и първите действия по започналото досъдебно производство.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието по делото на 14.06.2016г.

 

About the Author :