Прокуратурата задържа турчин за контрабанда на близо килограм злато

1503386611Окръжна прокуратура – Ямбол, задържа за 72 часа турския гражданин Хасан Д. ( на 63 г.), съобщават от държавното обвинение. Той е обвинен за това, че на 20 август 2017г., около 16.50 часа на ГКПП – Лесово, с товарен автомобил  и полуремарке към него, на трасе вход на товарни автомобили от Турция към България пренесъл през границата на страната към Република България, без знанието и разрешението на митническите власти, стоки за търговски цели в големи размери  – 976 гр. изделия от злато на стойност 66 368 лв. Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

1503386605Камионът е пътувал от  Турция за Румъния и е спрян за проверка на ГКПП-Лесово, дават повече подробности от пресцентъра на Агенция “Митници”.  На разбираем език водачът на автомобила е бил поканен от служителите на Митническа мобилна група да декларира пренасяни вещи, стоки и валутни ценности. Той  е заявил, че не пренася такива.

При последвалата проверка на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни изделия-пръстени, обеци, масивни медалиони, разпределени в прозрачни пликове и маркирани с фабричен знак за 14-каратово злато.  На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.

 

About the Author :