Проект за правата на децата

DSC03785Сдружение „Асоциация на неправителствените организации в регион Тракия” ще работи по проект за правата на децата. Той е спечелен по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по финансовия механизъм на Европйското икономическо пространство и е втори проект за Сдружението.

С този проект се връщаме към изконните задачи на неправителствените организации, а бих казал и на медиите, които са и целева група, коментира при представянето му Живко Цирков, който е и председател на Сдружението. Продължителността на проекта е 8 месеца, стойността му  е 5552, 78 евро. Целта му е да се извърши регистриране, мониторинг и докладване на специфични нарушения на правата на децата от социални институции в област Ямбол. В него ще участат 10 представители на НПО, 5 журналисти и 15 деца.

DSC03782Проектът започва с обучение на целевите групи чрез провеждане на семинари. Предстои информационна кампания за правата на децата. Ще бъде извършен мониторинг и гражданско наблюдение за спазване правата на децата. Предстои и публична дискусия по темата.

Сдружение „Асоциация на неправителствените организации в регион Тракия” е създадено през 2008 г. от 14 самостоятелни неправителствени организации от България и Турция, които вече са се увеличили на 20.

About the Author :