Продължават социалните услуги „Личен асистент“, „Домашен помощник“ и „Социален асистент“ в община Болярово

IMG_2335Продължават социалните услуги „Личен асистент“, „Домашен помощник” и   „Социален асистент” на територията на община Болярово. Срокът, за който са удължени за момента, е 1 септември – 31 декември 2019 година. Това съобщи кметът на община Болярово Христо Христов на всички 46 лица от почти всички селища на общината, обгрижващи 130 с увреждания и хора над 65 г. с ограничения и невъзможност за самообслужване, живеещи  на територията на община Болярово. Общинският кмет подписа на 21 август 2019 година анекс към споразумение, чрез който влиза в сила удължаването на услугите с ПМС 180/ 18.07. 2019 г. Анексът е неразделна част от Споразумението по чл. 19 от Постановление на Министерски съвет 344/21.12.2018 г. между общината и Агенция „Социално подпомагане“.

Кметът на община Болярово събра всички трудово ангажирани до момента лица, за да им благодари за всеотдайността към най-уязвимата част от населението – възрастните, болни и самотни хора. Лицата, които получиха новите си договори, ще продължат работа до края на годината, след което ще имат възможността да получават обезщетение няколко месеца, регистрирайки се като безработна. Ако не бъдат отново удължени услугите отново, на което всички се надяват.

Господин Христов сподели,че според него тези услуги са доказано необходими не само за нашата, но и за всички общини в страната. Ангажират се хора на работа, които помагат на най-нуждаещите се от тези услуги възрастни хора. Не е лека задачата им, но те се справят удовлетворяващо и наистина заслужават благодарността, която им бе изказана и добрата новина, че ще имат поне до края на годината работа, а след това право на обезщетения, докато намерят нова.

IMG_2317 IMG_2318 IMG_2324 IMG_2325 IMG_2331 IMG_2332

 

About the Author :

Leave a reply