Продават ресторант „Златен рог” за по-малко от два милиона лева

ресторант Златен рогЕдинственият ресторант в градската градина на Ямбол „Златен рог” е обявен за публична продан от частен съдия-изпълнител.  Началната цена на заведението е едва 1 704 000 лева, но това не означава, че ще има навалица от купувачи при отварянето на книжата на 22 декември 2016 година.

Ресторантът, по-старите поколения, включително и тези, които сега доближават 50 години, помнят, е огромен, той е на два етажа, и има две тераси – и на първия, и на втория етаж. Изгледът към ресторант „Златен рог” бе станал христоматиен за фотографските картички, чрез които градът ни се представяше пред гостите си. Ресторантът има роля и в културната история на Ямбол, тъй като именно в „Златен рог” през 1974 година се проведе първият международен джаз фестивал в България. Тази малка революция в музиката на комунистическа България даде място на Ямбол и „Златен рог” и в дебелата книга на Владимир Гаджев „Джазът в България. Българите в джаза”.

„Златен рог” отива на публична продан заради вземане на „Корпоративна търговска банка”/в несъстоятелност/. Собственик на имота все още е фирма „Върбена”ЕООД, на която управител е Орлин Ангелов Аврамов, един от крупните бизнесмени в Ямбол в началото на Прехода.

Аврамов бе собственик на винарната „Старата изба”. Фабриката отиде на публична продан от съдия-изпълнител преди няколко години.

1 704 000 лева е цена, способна да накара не един и двама бизнесмени да работят и нощем с калема. Същевременно случаят с МОЛА, фалирал безславно, показа, че Ямбол не е град за големи бизнес начинания.

Продажбата е обявена за 22 декември, може някой да реши да продъни небето и да си подари  ресторант, в който могат да направят две сватби едновременно. Или поне четири банкета , пак по едно и също време.

About the Author :