Продават заради дългове Винарската изба в Хаджидимитрово

9-Масиви_largeНа публична продан от съдия-изпълнител заради кредити отиде Производствена винарска изба, намираща се в землището на село Хаджидимитрово, община „Тунджа”. Началната цена е 330 450 лева, има Изпълнително дело, заведено от Общинска банка. Тя е взискател в този случай, а Винарската изба може да намери новия си собственик на 10 септември, когато се отварят наддавателните предложения.

Винарската изба е построена през 2002 година,  тя е на площ от 3430 кв.метра. В обекта има няколко сгради, една от които е на три етажа. Винарската изба има собствен трафопост. В най-голямата сграда има зала за дегустация, енотека, битови стаи. В района на Винарната са налице и конферентна зала, търговска зала, както и представителна зала.

На публична продан отива и цехът за бутилиране и спиртоварната, както и други производствени помещения За тези имоти, които са собственост на „Съндайл Уайнъри” ЕООД, цената, определена от съдия-изпълнителя, е над един милион лева. И тук взискател е Общинска банка, в нейна полза има учредена ипотека в размер на 820 000 лева.

Собственикът на имотите, Съндайл Уайнари”, според гражданско дело в съда в Пазарджик, гледано през пролетта на 2011 година, е представлявано от К.Ф. и Р.Д. Тогава за адрес на фирмата в Ямбол е посочена улица „Преслав” 14.

Същата фирма на 19 юли 2007 година е обявена в несъстоятелност.

 

About the Author :