Продават Завода за малц на парчета

71Прословутият ямболски Завод за малц, който така и не бе завършен по времето на соца, в момента се продава на парчета. Частният съдия-изпълнител Ирина Христова е обявила по искане на няколко взискатели, сред които фирмата „Еко Енерджи Проджект” ООД, както и частни лица, за продан части от предприятието.

Сред по-едрите парчета от малцовия завод е електроразпределително и командно устройство на силоз, което тръгва за продажба с начална цена 134 204 лева, както и парокотелната инсталация, оценена на 19 089 лв. и автомобилен кантар за 15 400 лв.

На 19 август миналата година съдия-изпълнител, пак Ирина Христова, обяви продажба на Завода за малц на цена над 9 милиона лв., тогава взискател бе „Българска изолационна компания”, а собственик на обекта – „Пивоимпекс”.

Явно от търга не се получи цялостна продажба на малцовия завод и сега той върви на парчета. Освен „Еко Енерджи Проджект”, пари от незаработилата никога фабрика за малц, очакват и Илия Щерев, Асен Арков, Стоян Стоянов, както и Националната агенция по приходите. Справката на „Делник” показа, че Арков е бил главен енергетик на „Пивоимпекс” АД.

About the Author :