Програма „Развитие на човешките ресурси“ се включва в Европейската година на младежта с кампанията #Първа работа

 

Ямбол, 03.08.2022 г.

Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ беше отправена покана към младежи до 29-годишна възраст да разкажат за своята първа работа, като форматът на текстовете е плод на тяхното въображение – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

От 30 април до 20 юни творбите на младежите бяха събрани по електронен път на имейл адрес – [email protected], а след това жури селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.

Предстоящ график на събитията от кампанията #Първа работа:

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание. Алена Вергова, Дивна, Албена Павлова, Део и Николай Василковски „ще вдъхнат живот“ на творбите на младежите

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра. Личните си истории ще разкажат Юлиан Вергов, Иван Лечев, Рафи Бохосян, Десислава Стоянова и Димитър Стоянович. Те също ще прочетат творби на младежи, които са участвали в литературния конкурс от кампанията #Първа работа.

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център

About the Author :