Програмата за ИТ кариерен старт Telerik Academy Alpha с JavaScript е с отворен прием до 31 май

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация обяви нов прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript, най-популярния език за програмиране в света. Обучението е с 6-месечна продължителност, ще се проведе изцяло онлайн и е подходящо за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора.

Кандидатстването е до 31 май, което дава на желаещите да започнат кариера в софтуерната индустрия повече от 2 месеца, за да подадат кандидатурата си и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането. От Академията осигуряват онлайн материали и организират безплатен курс, с който желаещите да придобият необходимите знания за приемния изпит.

Кандидатстването става през обновения сайт на Академията.

Практическите технологични умения са в основата на успешния младши ИТ талант, но това, което му помага да израства бързо на работното място, е да бъдат в комбинация с добри личностните и комуникационни умения. Затова 20% от нашите Alpha програми винаги са били посветени на развитието на тези качества. С динамичните промени през последната година, добавихме и т.нар. кариерни услуги към обучението – оставаме до курсистите, дори след като завършат. Осигуряваме им експертна подкрепа в търсенето на работа и им помагаме в ключовите първи месеци след старта ѝ – чрез съвети и полезни материали, конкретно и в среда на дистанционна работа“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Условия за кандидатстване

Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране, които могат да придобият самостоятелно чрез онлайн материали, подготвени от Академията, или да се включат в безплатния курс по основи на програмирането.

Подаването на кандидатурата става онлайн чрез сайта на Академията – срокът за кандидатстване за безплатния подготвителен курс е 5 април и е валиден и за хората, които искат да се явят на ранния изпит на 7 април. С него могат да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни резултата – могат да се явят на приемния изпит на 2 юни.

Обучение

Програмата започва на 28 юни и е с продължителност 6 месеца – период, в който участниците преминават през над 440 часа интензивно онлайн обучение, изцяло фокусирано върху усвояване на JavaScript, най-модерните технологии и инструменти, които се използват от бизнеса. С изцяло практически фокус и работа в малки групи (40-45 човека), курсистите работят под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия, за да изградят реални приложения. Трейнърският екип, заедно с финалния проект, оформят портфолиото от проекти на курсистите – ключов елемент в помощ за успешната реализация в ИТ сектора.

В Telerik Academy Alpha с JavaScript курсистите развиват технологични умения, но и полират личностните и комуникационни качества – т.нар. soft skills. Ефективно учене на нови умения и технологии, изграждане на полезни навици, работа в екип, емоционална интелигентност и работа по проекти са само някои от темите в soft skills частта от обучението.

Подкрепа и след завършване

Трейнърите на Телерик Академия подкрепят курсистите до 12 месеца след края на обучението им. В това време предоставят помощ в процеса по търсене на работа чрез експертни насоки за изграждане на портфолио и CV, подготовка за интервюта, насоки за избор на най-доброто работно място, материали и стратегии за търсене на работа.

Допълнително в процеса се включват и бивши курсисти на Академията, които вече работят в ИТ индустрията. Те споделят своя опит и дават ключови съвети на курсистите.

„Телерик Академия е страхотна отправна точка за всеки, който иска да стартира кариера в ИТ индустрията. По време на обучението придобих ключовите знания и практическия опит, необходими за реализация в сектора“, Димитър Марков, бивш курсист на Телерик Академия, днес софтуерен инженер в The Coca-Cola Company.

JavaScript – най-популярният език за програмиране

Над 97% от сайтовете в света използват JavaScript, което го прави най-популярния и търсен програмен език в света. Според RedMonk JavaScript е „природна стихия, уникална за индустрията“ и това няма да се промени скоро.

Желаещите да научат повече за JavaScript и обучителната програма, могат да го направят на 23 март по време на безплатен уебинар, организиран от Телерик Академия.

About the Author :

Leave a reply