Провокираща коледна изложба на Цветан Казанджиев в областна администрация

DSC00140Провокираща коледна изложба откри Цветан Казанджиев във фоайето на областна администрация и събра много колеги, приятели и почитатели на изобразителното изкуство. Изложбата вече се е превърнала в традиция и за твореца и за своеобразните домакини.

Областният управител Димитър Иванов благодари на художника, че отново е избрал да представи в навечерието на коледно-новогодишните празници творбите си при тях и на всички, дошли да го уважат.

DSC00156Без Цветан Казанджиев коледните празници не могат да започнат в Ямбол, пошегува се зам.-кметът на община Ямбол  Илияна Бицова. Тя обясни, че изложбата, наречена „Пътят” е гостувала и в Казанлък и като игра на дума подчерта, че „Пътят” започва от Ямбол и пожела да продължи по целия свят. На художника тя пожела вдъхновението, което има, да зарази всички, които са дошли на изложбата, любовта и хармонията да бъдат в него и през следващата година и да радва с все по-интересни и предизвикателни,  за нея музикални, творби в изобразителното изкуство.

DSC00180Самият Цветан Казанджиев обясни, че освен творбите от изложбата в Казанлък, в Ямбол е изложил и картини, правени специално за тази изложба. Тя е само от живопис, рисунка и акварел и този път в нея няма графики.

Изненадата за публиката в тази изложба са творбите акварел. Цветан Казанджиев обясни, че от 2016 г., когато за първи път участвал в едно международно триенале във Варна, започнал да рисува акварел. От тогава досега е направил 18 участия с акварел по света и в момента негови творби участват в биеналета в Коста Рика, Мексико и Макра.

DSC00166Изложбата представя и живопис различни формати, включващи и цикъла „Звезда”. Цветан Казанджиев сподели, че си е поставил за цел да работи една година по тази тема в различни формати. В експозицията има и няколко отличаващи се творби в червено-черна цветова гама.

Творецът благодари на всички, дошли на откриването на изложбата, и изрази надежда да ги е докоснал с нея и да са усетили приятната човешка топлина, която да отнесат със себе си.

DSC00132DSC00130DSC00185 DSC00131 DSC00149 DSC00187 DSC00191 DSC00195

About the Author :

Leave a reply