Провал на плановете на общината за басейн Фиджи

DSC00436AОбщинските съветници изненадващо осуетиха плановете на община Ямбол да подготви за продажба басейн Фиджи и имота около него.

На днешната сесия предложението общинският имот от 10,8 дка да бъде обявен за частна общинска собственост, което на практика е първа крачка за неговата продажба, не успя да събере необходимите гласове и не беше прието. За него гласуваха 17 съветници, 15 бяха против, а 1 беше въздържал се.

Катя Георгиева от БСП предложи да не се променя статута на имота и припомни историята за това как се стигна до това общината да изгони концесионера – 2007 г. това общинско ръководство не приема регистрираното в съда правоприемство между фирмите и оттогава започват проблемите, за да се стигне до там, че през 2010 г. имотът е иззет от концесионера. През 2011 г. басейнът е отдаден под наем, през лятото на 2012 г. басейнът се използва, но заради неплатен наем договорът е прекратен. В обяснението си към предложението кметът е записал, че този имот вече е загубил предназначението си на публична общинска собственост. Румен Банков се опита да получи отговор защо е направена такава констатация, но единственият представител на общината – зам.-кметът Стоян Драгнев, не пожела да му отговори. Мариета Сивкова също изрази категоричното си отрицателно мнение за преобразуване на имота. Според нея общината трябва да се опита да възстанови имота със собствени средства защото младите хора на Ямбол се нуждаят от басейн. Другият вариант е да се кандидатства за възстановяването му по проект, но там се финансират само имоти публична общинска собственост.

Съветниците от ГЕРБ храбро браниха зададената им от кмета задача, но този път не успяха да изпълнят партийната повеля и точката не беше приета.

About the Author :