Провал за Станка Златева

СтанкаТръгналата в голямата борба от ямболското Спортно училище „Пиер дьо Кубертен” Станка Златева претърпя провал на Олимпийските Европейски игри в Баку. Великата шампионка, България не е имала, и надали ще има скоро, спортист в борбата при жените с титлите на Златева, загуби в Баку още на старта. Нейният кошмарен сън, носеше името Ясемир Адар. Състезателката на Турция постигна победа с туш в схватката само след 1:28 мин.

Фиаско застигна и друга състезателка по борба, тясно свързана с нашия град – Пепа Димитрова. В категория до 53 килограма тя претърпя също много конфузна загуба-технически туш от унгарката Мерцедес Денеш. Някои виждаха шансове за Пепа Димитрова да стигне едва ли не до почетната стълбичка, но поражение с технически туш говори само за едно – слаба подготовка.

През годините Пепа Димитрова спечели няколко титли в първенствата на България, но това явно вече не е никакъв сериозен критерий, щом представителка на Унгария направи напълно безпомощна на тепиха тръгналата от ямболския клуб „Херкулес” Димитрова.

About the Author :