“Пробуда” поздрави читалището в Саранско

DSCN1262С богата програма самодейците от НЧ ”Пробуда-1909” Ямбол поздравиха читалищните деятели и жителите на Саранско по повод 85 год. от създаването на читалище „Изгрев-1929 г.” в селото.

Много положителни емоции и настроение създадоха мъжете от фолклорна група „Каргонци” с ръководител Тодор Панайотов.

Със свеж и завладяващ  хумор участниците в сатиричен състав „Майтапчии” при ч-ще „Пробуда” Ямбол, забавляваха публиката.

В красотата на изящното слово „потопи” слушателите, поетесата Генка Богданова.

Изключително емоционално за жителите на Саранско беше изпълнението на Андон Деянов в ролята на бащата от  театралната постановка ”На кръстопът”q която е в репертоара на театралния състав при читалище „Пробуда-1909” Ямбол.

„Повече от всякога трябва да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура. И повече от всякога трябва да мислим и работим за образованието и възпитанието на нашите деца, за да могат един ден те да поемат нашите отговорности и на свой ред да ги предадат на своите деца.

А всичко това можем да открием в мисията на българското читалище.” С тези думи председателя на НЧ „Изгрев-1929 г.” с. Саранско Румен Димов изрази надеждата си да не стихва жаждата за знания и духовното извисяване на всички нас!

About the Author :