При двама липсващи за „Ямбол”, вицешампионът си замина с 27 точки разлика

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” летяха само 10 минути и след това трябваше да се примирят с реалността срещу „Лукойл-Академик”, който методично качваше преднината си, за да я закове на почивката на 18 точки – 42:60.

Дотам се стигна и поради липсата на тъмнокожия американец Карон Джонсън, който направи поредица от гафове в предния мач срещу „Спартак”/Плевен/, за да се стигне до дисквалифицията му и наказанието да не играе в мача срещу „студентите”.

Усилията, които хвърлиха в подкошието Стоян Петков и Маршавелски нямаше как да компенсират отсъствието на Джонсън, още повече, че срещу себе си имаха 220-сантиметровия Бруно Шундов.

И още един „липсващ” неочаквано се оказа в нашия тим – изключително ефективният от началото на сезона хърватин Тони Бърнас този път не можа да „захапе” и вкара едва 8 точки. На лекото крило стрелбата от далечно разстояние така и не тръгна и от 7 опита Бърнас вкара само 1.

Въпреки че не е някогашното страшилище, все пак „Лукойл-Академик” пак е фрашкан с чуждестранни баскетболисти, а с тях отбор като „Ямбол” може да се справи само ако решително се надскочи. В петък това не се получи и мачът рано бе загубен.

Тейлър Лейсър наниза 27 точки и даде 5 асистенции, но заедно с другия ни водещ гард, Говедаров, не можаха да спрат пъргавите и експлозивни Тери Смит и Морис Къри. Първият вкара 21 точки, като бе убийствен от Безистена – от 8 стрелби 7 бяха точни.

Борбите също бяха в полза на противника, той хвана 9 повече от домакините, а направи и с 10 асистенции повече.

Неравностойната ни пейка „блесна” за пореден път- нито един от резервите не вкара дори 1 точка.

В крайна сметка загуба с разлика от 27 точки – 70:97.

Борислав Ненов

About the Author :