Приключи обновяването на терена на спортно игрище „Г. Дражев“

001Футболното игрище на спортен комплекс „Г. Драожев“ в Ямбол вече е изцяло обновен. Дейностите включваха фрезоване, опесъчаване и заравняване на терена, изграждане на поливна система и последващо затревяване. Монтирани са и нови футболни врати.

Спортното игрище в парка е едно от най-използваните в града, като служи за тренировъчна база на седем футболни клуба. На него традиционно се провеждат редица турнири – зоналното и областно първенства за юноши старша и младша възраст, областното първенство за деца, както и ученическите турнири. Лошото състояние на терена, с липсваща досега поливна система и компрометирното затревяване често бе причина за отлагане на футболни срещи.

002Ремонтът на футболния терен дава възможност за повишаване нивото на спортната инфраструктура, създаване на по-благоприятни условия за постигане на високи спортни резултати, както и провеждане на значими футболни турнири от републикански мащаб за всички възрастови групи.

About the Author :

2 Comments to “Приключи обновяването на терена на спортно игрище „Г. Дражев“”
  • www.xmc.pl
    May 9, 2022 - Reply

    Usually I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so!

  • Blogi Popularnonaukowe
    May 11, 2022 - Reply

    Great post! Are there any pespectives that you may be able to divulge in order to justify your last part a small amount further? thanks a lot

Leave a reply