Приключи един от най-успешните трансгранични проекти, изпълняван от община Болярово

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЕдин от най-успешните проекти, изпълнявани от община Болярово приключи. На 07 и 08 декември мъжката певческа група към Читалище „Възраждане-1912г.“- гр. Болярово взе участие в заключителен концерт в град Юскюп, Република Турция, организиран в рамките на проект с референтен № 2007CB16IPO008-2013-3-076- “Подобряване на културното взаимодействие между община Юскюп и община Болярово чрез развитие на културната инфраструктура”, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество  по ИПП България-Турция.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ делегацията на град Болярово, предвождана от кмета на общината бяха включени и членове на екипа за изпълнение на проекта.

В културния  дом на Юскюп, ремонтиран със средства от проекта беше открита изложба „Нашето общо фолклорно наследство“ с предмети и облекла от миналото на двете общини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС дейностите по проект с референтен № 2007CB16IPO008-2013-3-076- “Подобряване на културното взаимодействие между община Юскюп и община Болярово чрез развитие на културната инфраструктура”, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество  по ИПП България-Турция община Болярово започна възстановяването на сградата на Читалището в града, чието строителство е започнало преди 29 години.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦялостното изграждане на Читалищната сграда се осъществи със средства от бюджета на община Болярово.

Чрез съпътстващите мерки – посещения на изпълнители от двете страни на границата, организирани изложби, отпечатано и разпространено проучване за общото наследство, проектът “Подобряване на културното взаимодействие между община Юскюп и община Болярово чрез развитие на културната инфраструктура” допринесе и до задълбочаване на познанията на местните общности за фолклора и бита на България и Турция.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбщина Болярово получи почетен юбилеен знак и грамота от Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища в България по повод успешното реализиране на трансграничния проект като форма на допълнително признание за усилията на общинското ръководство за развитието на устойчивото сътрудничество в трансграничния регион посредством повишаване на културния и социален потенциал.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България–Турция. Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество CCI No 2007CB16IPO008.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

About the Author :