Приключи второто лятно училище

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС демонстративно финално занимание на 19 август 2016г. завърши второто за годината „Лятно училище по плуване”, организирано от БЧК-Ямбол.

Децата на възраст 7-11 години, включени във ваканционната програма за превенция на водния травматизъм демонстрираха пред своите родители и приятели придобитите по време на обучението начални плувни умения, техники за оказване на помощ при воден инцидент със спасителни средства и усвоените основни плувни стилове.

IMG_20160818_101017За своето старание на децата бяха връчени специални грамоти и тематични книжки. Не липсваше и станалата вече традиционната за повода тортата, на която децата се радват най-много.

Финалното занимание се проведе под ръководството на Митко Янев – треньор и  квалифициран воден спасител.

Поради големия интерес от страна на родителите, за първи път тази година Ямболската червенокръстка организация успя да организира обучението на децата в обучителната програма „Лятно училище по плуване” в две групи, като по този начин общият брой на обхванатите деца е 28.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТова даде възможност те не само да  усвоят начални плувни умения, да се запознаят с основните опасности при къпане и плуване и начините за справяне при воден инцидент, но и да се създадат предпоставки за последващи системни занимания за надграждане на усвоените знания и умения през новата  учебна година, чрез надграждащи обучения.

                                                                                   Добриела Праматарова

About the Author :