Приключва ремонтът на централната улица „Търговска“ в Ямбол

Ямбол, 08.07.2022 г.

Кметът на Ямбол проследи ремонтните дейности на централната улица „Търговска“ в града, които трябва да приключат до няколко седмици.

„Обектът все още не е приет, имаме предложения за още подобрения, които могат да се направят и да се отстранят няколко проблема. Предстои да бъде назначена Държавна приемателна комисия“, коментира Валентин Ревански.

На място беше и техническият ръководител на обекта – Росен Николов.

Към момента улицата вече е изпълнена с нова настилка от павета и плочи, поставени са обществени чешми, нова паркова мебел, кошчета за отпадъци и цветарници. Монтирани са и нови осветителни тела.

Припомняме, че ремонтът се изпълнява по договор за финансиране на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол – втори етап” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г..

Проектните дейности се реализират благодарение на направените повторни анализи и спестените средства от редуциране на завишения обем на строително-монтажните работи и количествено-стойностните сметки от други обекти, както и с остатъчни средства от програмата.

Проектът обхваща отсечката от площад „Освобождение” до пресечката с ул. „Преслав”. В неговия обхват влизат и участъци от улиците „Бяло море”, „Кабиле” и „Св. Св. Кирил и Методий”.

About the Author :

2 Comments to “Приключва ремонтът на централната улица „Търговска“ в Ямбол”
 • ямбол
  July 11, 2022 - Reply

  Шумов кошмар от направеното от гранитни павета кръстовище на улТърговска с ул. Преслав за живеещите. Изкачващите ул.Преслав спират на знак Стоп и за да пресекат трябва да форсират двигателите, за да преодолеят изкуствената неравност, като с това допълнително създават условия за замърсяването на въздуха с отпадни газове.
  Може ли в.Делник да посочи автора на това недомислено кръстовище, за да знаят ямболлии на кого да “благодарят”?

 • zoritoler imol
  July 20, 2022 - Reply

  I have recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

Leave a reply