Признание за козаревци

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлед множество дипломи, грамоти, сертификати за участие, фолклорна певческа група „Орхидея“ към пенсионерски клуб с. Козарево и този път се представи блестящо.

На 05.06.2015 г. групата участва в ІV-я Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк- Жива вода“ 2015 г. – Хисаря, който се проведе на сцената в НЧ „Иван Вазов-1904“ от 4 до 8 юни. Близо 2000 самодейци и повече от 55 колектива от страната и чужбина показаха своя певчески и танцувален талант. Журито в състав: маестро Георги Янков – музикален експерт, Георги Хинов – доцент, хореограф и директор на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци и Марияна Нуцова – режисьор в телевизия „Евро Фолк“ присъдиха на нашата група:

  1. Златен медал и Диплом за успешно представяне в категория „Автентични фолклорни песни“;
  2. Звание „Балканки шампион“ и Диплом;
  3. Звание „Лауреат“ и Грамота за принос при провеждане на ІV-я Балкански шампионат по фолклор;
  4. Грамота за достойното и с високи художествени стойности представяне и съществен принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства;
  5. Препоръка на фолклорната ни група за достойна да представи българските народни изкуства в Европейския телевизионен шампионат по фолклор „EuroFolk“, поради факта, че изпълненията съдържат художествени стойности и въздействащ заряд, които заслужават да се изнесат пред българската и европейската общественост. 

nagradi Kozarevo 2015Фолклорна певческа група „Орхидея“ към пенсионерски клуб на с. Козарево, община „Тунджа“  проходи  преди 4 години с основаването и на пенсионерския клуб. Художествен ръководител бе г-жа Събка Павлева, тогавашен читалищен секретар в селото. Сега щафетата е предадена на г-жа Къна Симеонова. Нашите талантливи певици ревностно събираха автентичните козаревски песни, влагаха душа и сърце в изпълнението им. И пред публиката представяха това безценно съкровище с почит и любов.

Фолклорът притежава вълшебната сила на приказната жива вода, която може да даде вечен живот на този , който отпие от нея.

Нека заедно да се наслаждаваме на красотата и магията на българските народни песни.

Поклон пред таланта и професионализма на всички тунджански певчески състави. Гордеем се с вас!

Теодора Тачева, кмет на с. Козарево

 

 

About the Author :