Призив на кмета на община Болярово Христо Христов по повод предстоящите Великденски празници

Уважаеми жители на община Болярово,

Възкресение Христово за всички нас е празник, който носи посланието за благородство и човеколюбие, за християнските добродетели да бъдем по-добри и по-добронамерени един към друг. Използвам случая да благодаря на всички, които отново отвориха сърцата си за най-уязвимите жители на общината и зарадваха десетки пенсионери с дарения от продукти преди Великден.

Свикнали сме да посрещаме тези светли за християните дни с благодатния огън от храма, с големите фамилни трапези. Но тази година празниците са различни.

На този Великден аз и моето семейство няма да присъстваме на тържествената служба за Възкресение Христово в храм „Свети Димитър“. И ще го направим, не, защото сме загубили вярата си, а, защото можем да отправим молбите си и благодарността си към Възкръсналия Христос и вкъщи.

Знаете, че коронавирусът вече засегна и Ямбол и точно затова отново ви умолявам да спазвате всички препоръки на здравните експерти и най-вече дистанцията и всички дезинфекциращи мерки. Трудно е за всеки, разбирам, но нека изпълним препоръката и да не се събираме на големи фамилни трапези по празниците, тъй като това крие сериозни рискове. Известно ви е, че първите два случая на заразата в страната, завършили фатално, тръгнаха именно от една такава фамилна трапеза.

Нека посрещнем този Великден смирени и с надежда по-бързо да отшуми пандемията, за да празнуваме следващите празници, както повелява българската традиция!

Пожелавам на всички вас и вашите семейства здраве, спокойствие, повече вяра в любовта, добротата и мъдростта!

Пазете се и останете у дома!

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

 

Христо Христов, кмет на Община Болярово

 

About the Author :

Leave a reply