Призив към общинарите: Ходете поне седмица на работа с автобус

1485849161ssОт пощата на вестника:

Драги общинари,

Пише ви един от многото възмутени от качеството на градския транспорт на Ямбол от известно време. Едва ли не знаете, че той сега е трагичен – и днес (31 януари) има инцидент градски автобус, за който пише Радио 999.

Пътуващи биха могли да загинат при инцидент със стар и несигурен автобус на тази фирма. Кой ще е отговорен при наранени пътници или жертви – автофирмата или вие, дето сте дали лиценз на компания с амортизиран и под български и европейски норми авто парк?

Обърнете внимание на коментарите на ямболии под новината – ще ви дадат кажат какво се случва. Аз предлагам една седмица всички вие на работа в Общината да ходите на работа с автобус за по-ясна представа за положението.

Вие, като орган облечен във власт, дадена ви от НАС Ямболци, сте длъжни да осигурите нормален градски транспорт за града – ние си плащаме на вас, за да имаме нормален живот в този задрямал град. Да напомням ли как – данъци и такси? Излиза че си плащаме на ВАС и някакви смешници от някаква си фирма да убие някой с таратайката си? А ние искаме да стигнем навреме само за където сме тръгнали?

Очаквам резултати от спешна проверка и бързо нормализиране на градския транспорт в родния град Ямбол. Ясно е, че изразявам мнението на голяма част от Ямболии.

Димитър Цивков

Описание на инцидента в сайта на Радио 999:

Няма такова безобразие!

“Това не е нормално…уникална сутрин имaхмe днес (31 януари) . Не стига,че автобусите в гр. Ямбол линия 1 се чакат по 40-50 мин и вътре си нагъчкан с 300 човека, днес се случи нещо ненормално. При качване във въпросния автобус от първата спирка ж. к. „Хале”, на третата спирка в автoбуса замириса много силно на изгоряло и хората започнаха да се задушават. При което ни свалиха всички. Хората се възмутиха и започнаха да се чудят как ще стигнат до работа, училище и т.н. А контрольорката безцеремонно викаше хванете си таксита, ние няма да пратим нов автобус и пари не връщам. А шофьорът е видял състоянието на рейса, но казва, че е нямал избор. НЯМА ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ!!!

Станислава Ангелова

 

About the Author :

Leave a reply