Призив към гражданите: Да спасим “Парахода”!

31542774_618702018468612_4363860358134235136_oГражданска инициатива „Да спасим Парахода!“ и Движение с екологична насоченост „ДЕН“ канят всички ямболци, които не са безразлични към съдбата на града, да подкрепят подписките за запазване сградата „ПАРАХОДА“ и спиране безобразията на НОВОТО градско СМЕТИЩЕ. Каним Ви в понеделник, 30 април, в 17:30 часа пред Регионалната библиотека “Г.Раковски” – Ямбол. ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Да спасим „Парахода“!
Уважаеми съграждани,
Нагло и безцеремонно кметът на Ямбол и неговият екип посягат на историята на града. Общината подготвя разрушаването на една от най-старите сгради в Ямбол – къщата на улица „Йордан Йовков“, известна на всички като „Парахода“. Пет или шест паркоместа на това място, каквато е идеята, едва ли ще подобрят приходите от „Синята зона“. Лесно е да се руши, но така заличаваме малкото сравнително добре запазени места, които напомнят миналото и развитието на града. Сградата е проектирана от един от най-популярните ни архитекти – Александър Куртев. Къщата е неизменно свързана и с първите години от демократичните промени. Гражданска инициатива „Да спасим Парахода!“ започва подписка за съхраняване на сградата. Имотът е общинска собственост, той е на жителите на града, които могат да решават каква да е съдбата му. Нека заявим категорично несъгласие с арогантността на градската управа!
ДА ПРЕДОТВРАТИМ ЕКОКАТАСТРОФАТА В ЯМБОЛ!
ДА ЗАПАЗИМ ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ НАС!
Ямболци, След октомври 2018 г. депото ще бъде запълнено. И днес от него се отделят отровни газове, изтича силно токсичен инфилтрат, тровещ почвите, питейната вода и водата на р. Тунджа.
Да не позволяваме ЕКОКАТАСТРОФА в Ямбол! Да предотвратим проблема, който засяга нас и нашите деца! НАЛОЖИТЕЛНО Е ДЕПОТО ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНО И ОБЩИНИТЕ ДА ТЪРСЯТ НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДЕПОНИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ.
Подписи се събират на: Ул. Граф Игнатиев (спирката до Пощата-посока център); Ул. Търговска №7; Ул. Й. Йовков 26 /тротоар/ Площад „Освобождение“ – до Библиотеката

About the Author :

1 Comment to “Призив към гражданите: Да спасим “Парахода”!”
  • Наско
    April 30, 2018 - Reply

    Кмета не можа ли да разбере, че синята зона не вади пари. Всеки си паркира кой където му скимне. Да вземе да направи като в другите страни в Европа, събира 15/20 човека персонал като Политеси се казва връчва на всеки една камера и има много фирми които правят касови бележки направо и който е спрял на забранено място с коклата си от 20 до 50 лева глоба с снимка доказателство и да си идват и плащат в Общината глобите. Ще е на печалба от тая синя зона!

Leave a reply