Приемен изпит за курс за водни спасители

SpasiteliAПриемен изпит за кандидатите да се обучават в курс за „Водни спасители на плувен басейн и водни паркове”, организиран от БЧК – Ямбол, ще се проведе на 28 март 2017 г., от 16.30 часа на плувния басейн в Гимназия „Васил Левски” – Ямбол, съобщават от БЧК.

Всички желаещи да се включат и подали предварително заявление по образец в БЧК-Ямбол,  трябва да се явят на плувния басейн с необходимата екипировка и готовност за демонстриране на плувни умения и покриване на изпитните изисквания за посочената квалификационна степен.

Комисия в състав: Огнян Николов – инструктор по водно спасяване и Добриела Праматарова – специалист в секретариата на Областния съвет на БЧК-Ямбол, ще оценяват на място готовността на кандидатите за включване в предстоящия курс.

Изискванията към кандидатите са да навършили 17 години; да са подали заявление по образец до Директора на секретариата на Областния съвет на БЧК-Ямбол за включване в курса и декларация за родителско съгласие по образец  в случаите, когато не са навършили 18 години.

Кандидатите трябва да положат успешно приемните изпитни изисквания: 50 м. свободен стил / на гърди / за 55 сек.; 25 м. бруст / без време /. Продължителността на обучението е 65 учебни часа.

Входната такса за плувния басейн е 1,50 лв. за ученици и 3 лв. за възрастни.

About the Author :

Leave a reply