Приемат бюлетините в зала „Диана”

Yambol-Diana-hall

За първи път бюлетините от изборния ден ще се приемат не в областна администрация, а в зала „Диана”. Това според областния управител се прави за създаване на по-добри условия за работа на РИК с представителите на секционните избирателни комисии след приключване на изборния ден. На място ще присъства и медицинско лице, за да не се стига до ексцесиите, станали на европейските избори, когато възрастен човек от секционна комисия припадна, докато чакаше да му дойде реда. Пропускателният режим за залата в изборната нощ е съгласуван с РИК, органите на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението”.
От областна администрация твърдят, че са предприели всички Предприети са всички необходими действия за осигуряване на организационно-техническа подготовка за предстоящите избори за народни представители. Областният управител инж. Николай Пенев е провел срещи с представители на институциите, ангажирани с изборния процес – ОД на МВР, ОУ ПБЗН, „Информационно обслужване”, общинските администрации и РИК. Той е възложил отпечатването на необходимите материали (брошура с Методически указания на ЦИК за работата на СИК, списък с имената и номерата на кандидатите по кандидатски листи на партии и коалиции за 31-ви многомандатен избирателен район Ямбол, бланка-чернова за отчитане на преференции и др. книжа).
Предстои предаването на бюлетините и изборните книжа на секционните избирателни комисии. То ще се извърши по график, съгласуван с РИК и общинските администрации.

About the Author :