Прецакаха европейския шампион по бокс Даниел Асенов

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЕвропейският шампион по бокс за кадети Даниел Асенов от боксов клуб „Априлец”/Бояджик/ бе явно пренебрегнат в традиционната вече класация на „Виаспорт” за десетте най-добри млади спортисти на България.
Малкия Тайсън от село Кукорево, който постигна златото на първенството на стария континент по убедителен начин в Анапа, Русия, бе пратен чак на седмата позиция, което е несъстоятелно.
Ако голямата надежда на страната ни в спринта Денис Димитров не подлежи на съмнение за № 1, като и третата в подреждането, световната шампионка по борба за девойки Елица Янкова, то поставянето на Александър Везенков на второто място е чиста проба натегация. 16-годишният център е много талантлив, но се вижда как баща му, шефът на баскетболен клуб „Лукойл-Академик” Сашо Везенков, използва позицията си и спортните журналисти надписват много на момчето. Националният ни баскетболен тим за кадети се представи изключително слабо на европейското първенство и няма логика Везенков-младши да е № 2 сред младите в България.
Алогично е поставянето и на скиора Алберт Попов, на тенисиста Адриан Андреев и на състезателката по бадминтон Стефани Стоева пред Даниел Асенов. Никой от тях няма титла нито от европейско, нито от световно първенство, а успехите им в отделни турнири не правят нещата по различни.
Състезателят на „Априлец”/Бояджик/ бе признат за най-добър боксьор на България за миналата година, този спорт почти винаги ни носи медали от Олимпийски игри, но в класацията на „Виаспорт” златото от първенството на Европа се оказва, че няма тежест.

About the Author :