Престъпления срещу човечеството

Borko_poslСлед като чухме и последния съдийски сигнал, и дори минаха няколко дни оттогава, можем да „хвърлим едно око” как се изявиха коментаторите на Българската национална телевизия.

Още преди години, тия години понабъбнаха, лети пустото му време, имах желанието да застрелям Ивайло Ангелов, докато се опитва да коментира футболен двубой. Да си дебилен не е престъпление, не и по законите на Република България, но все  пак в Националната телевизия би трябвало да имат по-високо равнище на умствена хигиена.

Не само се оказа, че нямат, а въпросният Ангелов стигна до ранга на звезда и му бе поверено да ни развежда по терена, и извън него, в някои от най-възловите мачове.

Господ все пак бе милостив, и на няколко пъти прати за партньор на Ивайло Ангелов един свестен момък – Никола Ибришимов. Той ми върна вярата в нормалното човешко слово, в хубавия, елегантен, аналитичен, заедно с това ефектен коментар, все неща, напълно непознати на колегата му.

Хвала на Националната телевизия и специално на Вяра Анкова, че ни спестиха онова чудо, наречено Ели Гигова. На няколко пъти преди години я слушах в студиото на „Спортна треска” и още ме тресе. А правещият й там тандем Камен Алипиев вероятно получи инвалидна пенсия, заради преживените сътресения.

Младите ни коментари имаха попадения, не бива да хвърляме топора постоянно по тях. Липсваше ми обаче един силен, голям, щедър като интелект и тембър глас, който ще роди не просто крилати фрази, а ще стопли директното предаване.

Имаше едно престъпление, което съперничеше на нацизма и на комунизма – на няколко пъти една блондинка се опитваше нещо да коментира, пази Боже сляпо да хване микрофон.

А бе, не беше толкова ужасно, колкото Ели Гигова, но е добре тийнейжджърките да бъдат някъде командировани при такива изяви, щото току виж и те станали футболни коментатори.

А престъпленията срещу човечеството не бива да се поощряват….

About the Author :