Пресен лидер се увековечи на кадро

ABV_YambolПреди пресконференцията в МОЛ-а, на същото място имаше среща на Първанов с актива на ямболското АБВ. Разговорът се проточи и брифингът започна със закъснение, а част от най-дейните членове на „президентската” партия останаха, за да сверят допълнително часовниците си.
Наскоро избраната за председател на ямболската структура на АБВ Иванка Георгиева пък не пропусна да се снима с Георги Първанов. Този фотос вероятно ще мобилизира допълнително младата брюнетка за тичане по партийните дела, още повече че тя отскоро е в политиката и като всеки новопокръстен е ревностна.
30-годишната дама, икономист по образование, е напълно непозната фигура на политическата сцена край Тунджа. Именно поява на нови лица изглежда, са търсили опитните кадри в Инициативния комитет, оглавяван от Христо Христов, за да опитат и по този начин да привлекат нови гласове за АБВ. Сред новите лица бе и неврологът Димитър Брънков, който обаче не може да мине в категорията на младите, тъй като все пак е малко над 50 години.
На партийната сбирка, предхождаща брифинга, личаха фигурите на калени бойци в изборните кампании. Там беше директорът на ГПЧЕ „В. Карагьозов” филологът Йордан Милков, дългогодишният общински съветник Александър Петров, Димчо Ненчев, който също отдавна е в местната политическа група „За Ямбол”, и също бе в местния парламент.
Кратка изненада предизвика присъствието на „тайната” среща на Стоян Петров, който в началото на Прехода бе седесар, но в коалиционния формат на АБВ е партия „Български либерали”, а Петров членува в нея от доста време.

About the Author :