Прерязаха лентата на улица „Преслав”

DSC09162Лентата на ремонтираната улица „Преслав” беше прерязана на 9 юли, а самата улица беше отворена за движение още на 13 юни, когато е била и приемателната комисия.

Церемонията по официалното откриване бе отново пред читалище „Зора”, където беше и първата копка. На нея присъстваха само свързани с управляващата партия – народният представител, зам.-областният управител, общински съветници, общински служители и членове на ГЕРБ и никакви граждани извън този кръг. Изключение бяха двама представители на полицията и Негово Високо Преподобие Архиерейският наместник архимандрит Димитрий, който отслужи водосвет.

DSC09131Какво е извършено при ремонтните дейности обясни ръководителят на проекта Мария Паспалджиева.  Тя припомни, че улицата е ремонтирана в участъка от ул. „Димитър Благоев” до ул. „Акация”. Обновяването включва полагане на нова пътна настилка, обновяване на тротоарните площи, поставено бе енергоспестяващо улично осветление и видеонаблюдение по цялото протежение на участъка. Извършена бе и подмяна на растителността с нови дървесни видове. Преди ремонта са изградени канални отклонения към имотите, които досега са нямали и канализация там, където не е съществувала, през читалище „Зора” е обособен т. нар. джоб за спирка на автобусите.

DSC09148Кметът на Ямбол Георги Славов отново подчерта колко важна е ул. „Преслав” като входна артерия на града и защо са я избрали да бъде като обект от проекта „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда в община Ямбол”.

По-късно се проведе  пресконференция, на която бяха отчетени резултатите от целия проект за градската среда, включващ три обекта –ул. „Преслав”, централната градинка пред пощата и продължението на ул. „Георги С. Раковски”.

DSC09139Общата стойност на проекта за градската среда е 7 684 369,75 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 7 625 450,15 лева, а собственият финансов принос на общината е 58 919,60 лева. Общинските средства реално са за канализацията по ул. „Преслав”, защото доизграждането й не се покрива от европейския проект

Ремонтът на ул. „Преслав” е на стойност  2 345 637,13 лв. Ремонтът на централната градинка е 1 165 348, 05 лв., а на продължението на ул. „Георги с. Раковски” – 3 651 203,58 лв. И на двете места в центъра на града са изградени и детски площадки.

DSC09144 ???????????????????????????????

About the Author :

1 Comment to “Прерязаха лентата на улица „Преслав””
  • баба от село
    July 10, 2019 - Reply

    квото сте смогнали, направихте, хайде със здраве

Leave a reply