Премиерът Бойко Борисов откри Безистена

DSC04229Премиерът Бойко Борисов дойде в Ямбол да пререже лентата на обновения с европейски средства Безистен, който е превърнат в културно-информационен център и за месец ще бъде достъпен за гражданите безплатно.

Бойко Борисов благодари на отците, осветили обновената сграда, припомняйки, че „без Бог нищо не става и само той може да ни помогне”.

В своя стил премиерът отново заяви, че Созопол е пристанище на Ямбол и не пропусна да изтъкне, че по магистрала „Тракия” като тръгнеш на юг нямаш усещането, че пътуваш. След 15 дни той обеща да пуснат и магистрала „Марица” и тогава ямболлии щели да могат да ходят да си хапват риба в Истанбул.

DSC04242Като грижа към ямболии той изтъкна, че след откриването на пречиствателните станции в Приморско, Аксаково, Бургас, Несебър и Созопол морето вече е 100 % чисто и хората можели да се къпят спокойни и от следващата година нашето море щяло вече да бъде конкурентно и по-добро от турското и гръцкото.

„Много се радвам, че градът започва да придобива видът, който заслужава, с новите площади, цветя, което дава възможност на хората да се чувстват по-добре”, обърна се министър –председателят към присъстващите и допълни, че това е построено с европейски средства, а българското участие е минимално между 10 -15 %.

DSC04264Според него нищо от това е нямало да го има, ако те не са били дошли на власт, за да пуснат фондовете – милиарди в селското стопанство, милиарди в инфраструктурата, в екологията.

След прерязването на лентата хората заобградиха Бойко Борисов, за да се снимат с него и да му вземат автограф и той дълго не успя да излезе от Безистена, за да разгледа и завършената част от модернизацията на централна градска част.

DSC04340Кметът Георги Славов не пропусна да му подари новото издание „История на Ямбол”, на което на корицата го има и самият Бойко Борисов как заедно с него прерязва лентата на тласкателя.

DSC04356Накрая преди да се качи на колата, за да си замине от Ямбол, премиерът отново заръча на кмета и на неговия екип: „и се стягайте за депото, от там няма да мърдате, докато не стане”.

DSC04272 DSC04282 DSC04312 DSC04323 DSC04331

About the Author :