Премиера на романа „Добрия, Лошия и Мария” на Волен Митев в Езиковата гимназия

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯмбол, 08.11.2017 г.

Срещата на учениците от Езикова гимназия „Васил Карагьозов”-Ямбол с писателя и актьора Волен Митев беше  част от  инициативата „Литературни срещи – Време за четене”, посветена на  празника  на гимназията. Поводът за срещата е свързан и с   представянето на новия роман на Волен Митев „Добрия, Лошия и Мария”.  Волен Митев е добре познат за учениците от гимназията – няколко последователни години работи като ръководител на театралното  студио „Феникс”, за което написа специално 2 пиеси и за първи път ги постави пред публика.

Писателят и последният му роман представи  Йордан Милков. Авторът прочете откъси от книгата и  разказа  любопитни  случки, от които е тръгнала идеята за написването на романа. Учениците зададоха интересни въпроси за писането и печеленето на пари, за актьорската професия и  разговорът за конкретната книга се  разшири и задълбочи за  литературата като изкуство; писателското занимание – професия или хоби;  четенето на книги и спортуването, компютрите и интернет и  т.н.

До края на месец ноември в Езиковата гимназия ще се проведат още 2 срещи с творци от страната и от Ямбол. Следващата среща от инициативата е на 15 октомври 2017 г., сряда, от 13.30 ч. в зала 320 на гимназията с поета  Тенко Тенев  – разговор и четене на новата стихосбирка „Очарованието на думите”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :