Премиера на мемоарната книга на проф.Иван Славов днес в Ямбол

655-402-prof-ivan-slavovКнигата „Живот в чакалня” на професор Иван Славов ще има своята особена приемиера днес от 17,30 часа в НТС-Ямбол. Особена, защото авторът на книгата ни напусна преди четири години, ден след като навърши 84 лета, но мемоарната книга, която професорът не е успя да довърши, стигна все пак до читателите. По инициатива на НТС-Ямбол, Дружеството на писателите и Регионалната библиотека, книгата, наречена „Живот в чакалня”, ще има своята среща с читатели, някои от които и добри познайници на автора на „Кичът” и „Дилентантът”.

Иван Славов е роден в Сливен, но е живял през първите 20 години от живота си в Ямбол. Завършва Философския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през 1956 г., а от 1960 г. е преподавател в катедра “Философия”. От 1979 г. е професор, а от 1976 г. е доктор на философските науки. Преди до тръгне към шумната си кариера, спечелила му много почитатели, но и много врагове, Славов е работил в Ямбол като възпитател в Техникума по механизация на селското стопанство и в отдел „Просвета”.

В творческата биография на проф. Иван Славов са книгите: “Кичът”, “Дилетантът”, “Иронията в структурата на модернизма”, “Прекословици”, “Златната решетка”, “Антология на глупостта”, “Ученически и кандидат-студентски бисери”, “Речник на глупостта”, “Смехотерапия”, “Джобен смехар”, “Тоталният кич”. През юни 2011 г. излезе последната му книга “Джоконда-Джокондиада”.

За мемоарната книга на проф. Славов  „Живот в чакалнята” ще говори литературният критик Димитър Бечев. Началният час на събитието е 17,30 ч.


About the Author :

Leave a reply